سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
 
ده سخن زیبای امام علی (ع)

                                                بزرگترین گناه ترس است

                                بزرگترین تفریح کار است

                                بزرگترین بلا ناامیدی است

                                بزرگترین شجاعت صبر است

                                بزرگترین استاد تجربه است

                                بزرگترین اسرار مرگ است

                                بزرگترین افتخار ایمان است

                                بزرگترین سود فرزندنیک است

                                بزرگترین هدیه گذشت است

                                بزرگترین سرمایه اعتماد به نفس است





نویسنده : AM
تاریخ : دوشنبه 90/2/12
سرود همگانی

                                                                     بنام خدا

                                           حرفهایت را شنیدم در کلاس مهربانی 

                                           زنگ اول با تو خواندم یک سرود آسمانی

                                   با تو قلب کوچک من شادمان و پرغرور است

                                   در نگاه کیف و دفتر شوق فرداهای دور است

                                   ای معلم با صدایت می رسد آهنگ شادی

                                   مثل باران روی گلها می نشانی رنگ شادی

                                   گاه سبزی گاه آبی مثل جنگل مثل دریا

                                   در میان هر کتابم نام خوبت هست پیدا

                                   می نویسم خوب و خوانا مشقهای هر شبم را

                                   تا ببینم در نگاهت باز یک لبخند زیبا





نویسنده : AM
تاریخ : یکشنبه 90/2/11
شعر درباره ی روز معلم

ای خدای عشق ، ای ام الکتاب 
ای معلم ، ای سراسر آفتاب
تو به ما آموختن آموختی
همچو شمع در بین ما میسوختی
در پی سوز و گداز و سوختن
فکر تو تنها بود آموختن
تو خمینی را خمینی کرده ای
طالقانی را سمائی کرده ای
ابن سینا و ابوریحان را
در پی علمت فدایی کرده ای
شغل تو شغل تمام انیباست
جای تو در آسمان و در سماست
زاده ء لاهوتی و از نسل خاک
از سخن گفتن نداری هیچ باک
در کتاب دل نویسم با مداد
ای معلم روز تو تبریک باد





نویسنده : AM
تاریخ : پنج شنبه 90/2/8
معلمی حرکت به سوی نو
به نام خداوندی که انسان را با قلم عشق نقاشی نمود و آنگاه که ناقوس خلقت نواخته شد و آدمی رنگ حیات به خود گرفت? تعلیم و تهذیب را سرلوحه تکامل او قرار داد.

امری که فهم از درک و زبان از وصف تقدسش عاجز است و روح در برابر معنویت و عظمتش خاشع...

نمی دانم چه بگویم و از کجا آغاز کنم!

سالهاست هنگامیکه طبیعت غرور خود را از دست رفته می بیند? صدای طبلهایی که از دوردستها نغمه حرکت را در فضا طنین انداز کرده اند به گوش می رسد.

حرکت به سوی نور?

حرکت به سوی ابدیت...

و چه نغمه ای از این دل انگیزتر و باشکوه تر? که درختان را بر آن داشت تا جامه خود را روی سنگفرش های مسیر پر پیچ و خمش پهن کنند و با رهروان طریقتش سرود عشق و دوستی سر دهند.

کاروان میرفت? و آن کس که راهبرشان بود پس از حق? تنها تو بودی...

آری! طبلها به شوق تو نواخته می شدند و راهها با دستهای سخاوتمندانه تو هموار می گشتند و اکنون که قله های علم و دانش یکی پس از دیگری فتح می شوند? پرچم پرافتخار تو بر هر یک از آنها نمایان است. پرچمی که نشان از صلابت و حلاوت سفر دارد. سفری هرچند کوتاه? ولی مملو از پیکارهای خاطره و مخاطره آمیز! سفری که طوفانهای سخت و سهمگینش قربانیان خود را به سوی باتلاق نفسانیات می کشاند و گاه گلهای زیبای لب پرتگاه آنها را از قافله جدا می ساخت.

ولی کاروان همچنان میرفت? و منجی اهل آن از طوفانها و پرتگاهها پس از حق? تنها تو بودی...

بار دیگر صدای طبلها طنین انداز شد...

اما این بار کوبش طبلها همچون همیشه نبود! گویا باید ادامه راه را بی همسفر عشق پیمود. با کوله باری از مشکلات و مسیری طولانی در پیش...

خواستم حال که پا بر قله ای کوچک از قلل رفیع معرفت نهاده ام? شکر حق بجای آرم و سپاس دیده از دل طلب کنم? توان آن نداشت که باز گوید!

خواستم حال که زبان به بیان احساس خود گشودم? آنرا کالبدی نو ببخشم? نتوانستم!

خواستم بر صفحه ای جاودانه اش سازم? قلم یاریم نکرد!

نتوانستم و نخواهم توانست? که لفظ هیچگاه معنی را در نخواهد نوردید...

پس درود بر تو ای شمع فروزان بشریت...

درود بر تو اسطوره سیمای ابدیت...

تمام زندگی من پس از حق? تنها تو بودی...




نویسنده : AM
تاریخ : پنج شنبه 90/2/8
آیا می دانید..... (دانستنیهای حیوانات)
1-دندان های تمساح در همه ی سنین عمر دوباره در می ایند.
2-جانوری موسوم به راکون قبل ازصرف غذا حتما باید ابتدا غذای خود را با اب بشوید.
3-یک زنبور ناگزیراست 2000000مرتبه روی گل ها بنشیند تا بتواند یک لیوان عسل تولید کند.
4-زالو در یک مرتبه 2تا3 سانتی متر مکعب خون میمکد و بعد از ان یکسال تمام چیزی نمیخورد.
5-کنه می تواند یک سال تمام بدون غذا بماند.
6-شاخ کرگدن اگر چه شبیه استخوان است اما در واقع توده ای از موهایی است که محکم درهم تنیده شده است.
7-قوه ی چشایی پروانه ها در پاهای انها تعبیه شده است.
8-وزن کل موریانه های جهان 10برابر وزن کل انسان هاست.
9-چشم شتر مرغ بزرگتر از مغزش است.
10-ملکه ی موریانه 50 بار بزرگتر از جفت مذکر خود است.




نویسنده : AM
تاریخ : سه شنبه 90/2/6
وظیفه اولیای دانش آموزان در ارتباط با امتحانات

 

وظیفه اولیا ی دانش آموزان در ارتباط با امتحانات آنها

برای یادگیری و حضور مثبت در امتحان، دانش‌آموزان نباید به‌اصطلاح شب امتحانی باشند بلکه باید در طول سال درس خود را مطالعه و مرور کنند و در شب امتحان تنها نگاهی گذرا به مطالب مهم داشته باشند. اضطراب و دلهره پیش از امتحان، مسئله جدیدی نیست و تقریبا نمی‌توان برای از بین بردن نگرانی‌های قبل از امتحانات پایان ترم راه حلی پیدا کرد اما می‌توان با تدابیر خاصی این استرس را کم کرد.

کارشناسان معتقدند که مثلث والدین، دانش‌آموز و معلمان و مسئولان برگزاری امتحانات نقش مؤثری دارند که هر یک باید به خوبی نقش خود را ایفا کنند. پافشاری خانواده‌ها برای کسب نمره‌ای بیش از توان دانش‌آموزان تعادل ذهنی آنها را به هم می‌ریزد.

محیط خانواده و مدرسه نباید ارزش‌گذاری دانش‌آموز از طریق نمره را به دانش‌آموز القا کند. برخی از معلمان کسب نمره متوسط توسط دانش‌آموزی را که با علاقه درس می‌خواند بسیار ارزشمندتر از نمرات عالی دانش‌آموزی می‌دانند که از ترس توبیخ شدن در مدرسه و خانه تلاش کند. باید فرهنگ ارجح بودن یادگیری بر کسب نمره در مدارس و خانواده‌ها نهادینه شود.

آمادگی جسمی دانش‌آموز برای شرکت در جلسه امتحان به اندازه آمادگی روحی او اهمیت دارد. گرسنگی، خوردن غذاهای سنگین و حتی پوشیدن لباس‌هایی که نتواند دانش‌آموز را در مقابل سرما یا گرمای محل امتحان حفظ کند نیز در کاهش توان تحلیل علمی و به هم ریختن قوای ذهنی و افزایش استرس او در جلسه امتحان مؤثر است.

استرس افراد به‌طور معمول دارای منشا مشخصی است اما اضطراب، منبع مشخصی ندارد و در موقعیت امتحان دانش‌آموزان عباراتی مانند «نمی‌دانم چرا دلم آشوب است»، «می‌ترسم همه چیز یادم برود» و... را بر زبان می‌آورند. در نظام آموزشی حافظه مدار کشور ما دانش‌آموزان بر دانسته‌های خود تسلطی ندارند و این در حالی است که در بیشتر موارد امتحانی بر حفظیات آنان تأکید می‌شود و این امر عدم تسلط آنان را به‌دنبال دارد.

بسیاری از دانش‌آموزان منطق درست درس خواندن را نمی‌دانند و این موضوع به یادگیری و تسلط نداشتن آنان دامن می‌زند، بنابراین معلمان و والدین باید در رفع عوامل استرس‌زا تلاش کنند. برای یادگیری و حضور مثبت در امتحان، دانش‌آموزان نباید به‌اصطلاح شب امتحانی باشند بلکه باید در طول سال درس خود را مطالعه و مرور کنند و در شب امتحان تنها نگاهی گذرا به مطالب مهم داشته باشند.

مسافرت والدین و تنها گذاشتن دانش‌آموزان در موقع امتحانات آرامش آنها را بر هم می‌ریزد، بنابراین خانواده‌ها باید در این زمان رفتار مهربانانه را جایگزین رفتارهای خودخواهانه خود با فرزندانشان کنند. همچنین در شب‌های امتحان دانش‌آموزان را از شب‌نشینی‌ها و عادات گذشته که در طول سال تحصیلی انجام می‌دهند دور کنند.

استفاده از رژیم غذایی مناسب در موقع برگزاری امتحانات و داشتن آرامش کافی برای دانش‌آموزان یکی از راه‌کارهای مناسب برای کم کردن استرس خواهد بود و امید که این روش‌ها باعث شود دانش‌آموزان با موفقیت، امتحان خود را پشت سر بگذارند.به‌طور کلی وظایف والدین وخانواده رادر فرایند کمک به دانش آموز در زمان امتحانات می‌توان به 3دسته کلی تقسیم کرد:

نگرش مطلوب به امتحان

-1به‌عنوان والدین سعی کنیم برای این سؤال که امتحان از نظر ما چه اهمیتی دارد؟ پاسخ یافته و رفتار مناسبی داشته باشیم. بر این اساس چنانچه طرز برخورد ما با فرزندمان در مورد امتحان به‌عنوان امری برای شناخت میزان یادگیری مطالب و رفع نواقص آن باشد‏، مشکلی نیست. اما درصورتی که تأکید خاصی داشته باشیم و فرزند خود را مورد خطاب قرار داده و در مورد امتحان به او هشدار دهیم، موجبات ترس و اضطراب از امتحان را در وی فراهم آورده‌ایم.

2 - امتحان را در نظر دانش‌آموز بیش از حد بزرگ جلوه ندهیم، بلکه از امتحان به‌عنوان راهی برای تعیین سطح یادگیری و رفع مشکلات درسی، سخن بگوییم. در این صورت دانش‌آموز امتحان را به‌عنوان عامل مثبت در تحصیل می‌شناسد، نه عامل منفی که هدف آن مچ‌گیری اوست.

3 - اهداف امتحان را برای فرزند خود بازگو کرده، به روشنی مفهوم امتحان را به او تفهیم کنیم تا در نهایت به‌دلیل یادگیری مطلب درسی، مطالعه و فعالیت کند، نه برای امتحان و کسب نمره. به عبارت دیگر از راه طبیعی علاقه به یادگرفتن را در وی ایجاد کنیم نه با ترساندن از امتحان.

4 - توجه داشته باشیم که میزان و سطح یادگیری مطالب درسی توسط فرزندمان، دارای اهمیت است نه نمرات بالای او در امتحان. چه بسا فرزندانی که نمرات بالایی در امتحانات آورده‌اند اما مطالب درسی را پس از گذشت چند روز فراموش کرده‌اند و چه بسیار دانش‌آموزانی که در امتحان نمره بالایی نیاورده‌اند ولی مقدار قابل توجهی از مطالب درسی را به خوبی آموخته و آن را به‌طور عملی تجربه کرده‌اند.

5 - فرزندان خود را از نظر نمره‌های امتحانی با دوستان و همسالان و فرزندان بستگان و همسایگان مقایسه نکنیم. چه، این مقایسه موجب ایجاد ذهنیت منفی در او نسبت به امتحان شده، به تدریج اعتماد به نفس او را نیز از بین می‌برد.

6 - قبل از امتحان با دادن وعده‌هایی نظیر: اگر در این امتحان فلان نمره را بگیری، فلان جایزه را برایت تهیه می‌کنم فرزند خود را تحت فشار و اضطراب درونی قرار ندهیم بلکه همیشه این طور اظهار کنیم که تو سعی و تلاش خود را بکن تا بتوانی مطالب را خوب یاد بگیری.

7 - در مورد امتحان طوری با فرزند خود رفتار کنیم که او بتواند نظریات و نگرانی‌های خود را در مورد آن آشکارا بیان کند‏، حتی اگر شکست خورده باشد. در چنین وضعیتی لازم است علت‌ها را شناسایی کرده، او را راهنمایی کنیم تا از طریق برنامه‌‌ریزی مناسب، ضعف‌های خود را شناسایی کند و با برطرف کردن آنها بر میزان یادگیری خود بیفزاید.

8 - توجه داشته باشیم، فرزندی که نمره خوبی در امتحان کسب نکرده از نظر شخصیتی فرد بدی نیست بلکه فعالیت او در زمینه فلان درس و امتحان در حد نمره‌ای است که به دست آورده است.

برنامه‌ریزی و اداره خانواده

1 - لازم است در امور خانواده برنامه‌ریزی کنیم تا هرچیزی به جای خود، در وقت مقرر و متناسب با وضعیت فرزند و امکانات موجود در خانه رعایت شود. برای مثال لازم است دانش‌آموزان در هنگام امتحانات بیشتر از غذاهایی استفاده کنند که مقوی، کم‌حجم و سهل‌الهضم باشند. تفریح فرزندان، برنامه رفتن به میهمانی یا میهمانی دادن، خواب و استراحت کافی و منظم به میزان حداقل 8 تا 10 ساعت در هر شبانه‌روز، به‌خصوص شب‌های امتحان نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

2 - توجه داشته باشیم که خود فرزندان نیز دغدغه و نگرانی امتحان را همانند والدین و حتی بیشتر از آنان دارند، بنابراین ضروری است به جای تذکر و سرزنش، روحیه آنها را تقویت کنیم.

3 - همیشه و در هر حال‏، به‌خصوص در هنگام امتحانات، فضای خانه را آرام نگه داریم، از جروبحث‌های مختلف تحت هر عنوان پرهیز کنیم و در حد امکانات، محل مناسبی برای مطالعه فرزند خود مهیا کنیم.

راهنمایی قبل از امتحان

1 - فرزندان را راهنمایی کنیم تا برای مطالعه خود برنامه منظمی تهیه کنند و مطالب درسی را به‌طور مستمر در طول سال تحصیلی بیاموزند، زیرا مطالبی را که باید در طول چند ماه آموخته شود، نمی‌توان یک‌باره در شب امتحان آموخت. علاوه بر آن خستگی بیش از اندازه نیز عارض دانش‌آموز می‌شود. بنابراین توصیه می‌کنیم که به‌طور مداوم، مطالعه روزانه داشته باشند و در روز تعطیل آخر هفته نیز مطالب قبلی را مرور کنند. به زبان دیگر، میزان آماده شدن برای امتحان از هنگام تدریس اولین درس شروع می‌شود، نه شب امتحان.

2 - از فرزندان خود بخواهیم مطالب درسی را تا حدامکان به زبان خود بیان کنند نه به زبان کتاب و عین جملات کتاب، بنابراین هنگامی که از آنان درس می‌پرسیم تأکید کنیم که به همین روش پاسخ دهند.

3 - از فرزندان بخواهیم که از متن درس چند سؤال مطرح کنند و حدس بزنند که کدام یک می‌تواند سؤال خوبی برای امتحان باشد. در این مورد سعی کنند دلیل خود را بیان کنند.

4 - آنها را توجه دهیم که درصورت امکان مطالب درسی را با دوستان هم کلاسی خود به بحث بگذارند. لازمه بحث کردن آن است که درس را بخوانند، سپس فکر کرده و نظر و جواب خود را تنظیم و ارائه کنند. این امر به نظم فکری آنها کمک می‌کند.

5 - در روزهای امتحان، به‌خصوص اگر امتحان در ساعت اول ورود به مدرسه انجام می‌گیرد، کمی زودتر از وقت معمول از خانه حرکت کنند تا به موقع به جلسه امتحان برسند.

 





نویسنده : AM
تاریخ : دوشنبه 90/2/5
درباره ی کرم های پاک کننده برای پوست
درباره کرم هاى پاک کننده براى پوست

در فصل سرما مى توانید از کرم هاى پاک کننده اى که دستور ساخت آنها را در زیر مشاهده مى کنید، به عنوان کرم مرطوب کننده استفاده کنید، زیرا در این فصل، پوست شما در معرض بادهاى سرد قرارمى گیرد و خشک مى شود. کرم هاى مرطوب کننده براى محافظت از پوست مفیدند.

یکى از کرم هاى زیر را که مناسب نوع پوستتان است، امتحان کنید.
روغن بادام
کرم پاک کننده بادام

مواد لازم:

موم عسل 120 گرم

روغن بادام 500 میلى لیتر

گلاب یک فنجان

پودر بوراکس یک قاشق چایخورى

طرز تهیه:

موم را در یک ماهیتابه گرم کنید. وقتى آب شد، روغن بادام، گلاب، پودر بوراکس را به آن اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا سرد شود و به صورت کرم درآید.

این کرم را مى توانید در یخچال به مدت طولانى نگه دارید.
ماسک خیار
کرم پاک کننده خیار

مواد لازم:

موم عسل 30 گرم

موم سفید 30 گرم

روغن زیتون 500 میلى لیتر

آب خیار نصف فنجان

سدیم بنزوات 1 قاشق چایخورى

طرز تهیه:

یک کاسه را درون قابلمه ی بدون در که پر از آب جوش است، بگذارید. موم سفید و موم عسل را درون کاسه بریزید.

پس از آنکه موم حل شد، کاسه را بردارید و روغن زیتون و آب خیار را داخل آن بریزید و خوب هم بزنید.

هنگامى که مخلوط آماده شد، در حالى که هنوز گرم است سدیم بنزوات را به آن اضافه کنید.
جو
کرم پاک کننده جوى دو سر

مواد لازم:

دوغ یک دوم فنجان

جو دو سر 60 گرم

سدیم بنزوات 1 قاشق چایخورى

طرز تهیه:

سدیم بنزوات را با دوغ مخلوط کنید و آرد جوى دوسر را به آن اضافه کنید تا خمیر نرم به وجود آید. کرم پاک کننده آماده است.
بابونه
کرم پاک کننده بابونه

مواد لازم:

گل بابونه 50 گرم

آب مقطر 500میلى لیتر

آب لیمو 1 قاشق چایخورى

سدیم بنزوات نصف قاشق چایخورى

طرز تهیه:

گل بابونه و آب مقطر را در یک قابلمه بریزید و به مدت 10 تا 15 دقیقه روى شعله ملایم بگذارید.

سپس آن را صاف کنید و بگذارید تا خنک شود. آب لیمو و بنزوات سدیم را به آن اضافه کنید. این مخلوط را در شیشه بریزید و در یخچال نگهدارى کنید.

                                 

                                    نظرتون چیه؟                             

                                                                    





نویسنده : AM
تاریخ : جمعه 90/2/2
سرکه سیب و خواص آن

آیا سرکه سیب واقعاً لاغر می کند؟

سرکه سیب هنوز هم یکی از آن موادی است که مردم به مصرف آن برای کاهش وزن، تمایل نشان می دهد.
ارتباط بین سرکه ی سیب و لاغری مطلب جدیدی نیست. اولین مطلبی که راجع به تاثیر سرکه سیب در کاهش وزن به چاپ رسید مربوط به سال 1958 در کتاب (Folk Medicine) بود که توسط جارویس Jarvis نوشته شد. اما مشکل این است که مطالعات نشان داده اند سرکه سیب موجب کاهش وزن نمی شود!
دلایل کاهش وزن با سرکه سیب
آن چه در این کتاب ها برای کاهش وزن توصیه می شود، استفاده از سرکه سیب به میزان دو قاشق غذاخوری قبل از هر وعده غذایی است.
آنها معتقدند با مصرف سرکه سیب که مزه خیلی جالبی ندارد ممکن است که فرد غذای کمتری بخورد. یا به عبارت دیگر، سرکه سیب ممکن است موجب کاهش اشتها در فرد شود.
از طرفی برای مقابله با مزه ی نسبتاً تند و نامطبوع سرکه سیب، برخی شرکت ها آن را به شکل قرص درآورده اند و می فروشند. با این حساب اگر مزه ی نامطبوع و تند سرکه سیب باعث کم خوردن غذا و به دنبال آن کاهش وزن می شود، ولی به شکل قرص درآوردنِ آن، این مزه را از بین می برد. از بین بردن مزه یعنی اینکه آن چه موجب کم شدن اشتها می شود، مزه سرکه سیب نیست.
در همین کتاب ذکر شده است که مصرف منظم سرکه سیب موجب سوختن چربی با سرعتی بیش از ذخیره آن می شود.
ادعای دیگر این است که پکتین موجود در سرکه با کلسترول خون ترکیب شده و آن را از بدن خارج می سازد.
به هر حال همه این ها در حد حدس و گمان باقی مانده است، اما واقعیت این است که سرکه سیب موجب کاهش وزن نمی شود.
تنها مورد گزارش شده برای کاهش وزن با مصرف سرکه در سال 2006 بود که نشان داد افرادی که همراه با نان دریافتی شان سرکه سیب می خوردند، احساس سیری بیشتری نسبت به آنهایی داشتند که نان را خالی می خوردند. ولی این مطالعه ارزش علمی نداشت؛ چرا که:
1- افراد شرکت کننده کسانی بودند که اعتقاد خیلی زیادی به کاهش وزن در اثر مصرف سرکه داشتند.
2- تنها 12 نفر در این مطالعه شرکت داشتند و کاهش وزن آن ها در حدود یک کیلو در یک ماه بوده است.

فواید سرکه سیب

اما به هر حال، مزیت سرکه سیب این است که اثرات جانبی داروهای کاهش وزن را ندارد و به همین دلیل برخی به آن پناه می برند.
سرکه سیب موجب تحریک سیستم اعصاب مرکزی نمی شود، بنابراین خطراتی که قرص های لاغری دارای کافئین و افدرین برای بدن ایجاد می کنند را ندارد.
سرکه سیب همچنین دارای ویتامین ها و املاحی است که برای بدن مفیدند، حتی اگر موجب کاهش وزن نشود.
به شما توصیه می کنم به جای سس های چرب (مثل سس مایونز) از این سرکه در تهیه سالاد استفاده کنید تا هم از کالری کمتر آن نسبت به سس ها و هم از ویتامین ها و املاح آن بهره ببرید.





نویسنده : AM
تاریخ : پنج شنبه 90/2/1
خواص پرتقال

مصرف پرتقال باعث جذب آهن می‌شود

 

یک متخصص با تأکید بر مصرف پرتقال به خصوص در فصل سرد سال اظهار می‌کند:میوه پرتقال با حفظ و ثبات سلامت بدن،‌از ابتلا و بروز سرماه خوردگی پیشگیری می‌کند. 
دکتر غلامرضا مظفری متخصص علوم تغذیه افزود: پرتقال و مجموعه مرکبات از جمله گریپ فوروت، نارنج و لیمو شیرین با ترکیبات خود نیازهای بدن را برطرف کرده و در جذب مواد غذایی بدن مفید هستند.


وی‌گفت‌:‌افردی که جهت درمان بیماری کمبود آهن و کم خونی ازفرآورده‌های غذایی دارای آهن مصرف می کنند می توانند با نوشیدن مقداری آب پرتقال به همراه غذای خود جذب آهن را در بدنشان افزایش دهند. کاهش ابتلا به سرماخوردگی، مقاومت بخشی بدن، خاصیت ضد سرطانی، حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها، تقویت عضله قلب و کاهش فشار خون از دیگر خواص این میوه است.





نویسنده : AM
تاریخ : پنج شنبه 90/2/1
خواص نعناع

نعناع در درمان بسیاری از امراض معده موثر است و روند هضم خوب را سرعت می بخشد. بنا به خواص آرامبخشی و کرخ کردن اعضاء، این گیاه برای انواع سردردها و ناراحتیهای پوست مفید است. این گیاه بسیاری از بیماریهای مربوط به سرماخوردگیها و عوارض آنفلونزا را درمان می کند.

معرفی گیاه:

گیاه نعناع دارای ساقه های چهارگوش است و تا دو پا رشد می کند. این گیاه بین جولای و اوت (تیر - مرداد) شکوفه باز می کند و گلهای ریز ارغوانی به صورت مارپیچی و تیز از آن می رویند. برگهای ساده، دندانه دار و معطر این گیاه در جهت مخالف گلها می رویند. نعناع بومی اروپا و آسیاست و برخی از انواع آن بومی آفریقای جنوبی، آمریکای جنوبی و استرالیا هستند.


ترکیبات گیاه:

تهیه فرآورده های نعناع از برگها و سر گلدار گیاه آغاز میشود. این قسمتهای گیاه حاوی روغن فرار است که می توانید عنصر فعال اولیه نعناع به نام منتول را در آن بیابید.

اشکال موجود:

از برگهای تازه نعناع می توان نعنای خشک تهیه کرد و این نوع فرآورده به صورت چای در سطح گسترده ای قابل دسترسی است.

تنتور: عطر نعناع نوعی محلول الکلی است که حاوی 10% روغن نعناع و 1% عصاره برگ آن است. برای تهیه تنتور در منزل، روغن نعناع را به نسبت یک به دو با الکل دانه خالص مخلوط کنید.

کپسولهای دارای پوشش روده ای که به منظور عبور کپسول از معده به روده ها به طرز خاصی تهیه شده است. (2% میلی لیتر روغن نعناع در هر کپسول).

انواع کرم و پماد (باید حاوی 1 تا 16 درصد منتول).
 

نحوه مصرف:

نعناع در درمان تهوع، اسهال، سوءهاضمه، روماتیسم مفصلی و نفخ مؤثر است. این گیاه عضلات معده را تسکین می دهد و روند جریان صفرا را که بدن برای هضم چربی بدن نیاز دارد، بهبود می بخشد. در نتیجه غذا از طریق معده به سرعت عبور می کند که این امر به رفع بسیاری از ناراحتیهای هاضمه کمک می کند. نعناع همچنین عضلات را آرام می کند که این کار به بدن کمک می کند تا از گازهای هاضمه دردآور رهایی یابد. برای تهیه چای نعناع (جوشانیده نعناع) برای هر لیوان آب داغ حدود یک تا دو قاشق غذاخوری نعناع اضافه کنید. به منظور تسهیل هضم یا رفع ناراحتی معده،‌ روزانه 3 تا 4 لیوان چای نعناع میل کنید. برای درمان استفراغ 3 تا 6 گرم برگ نعناع یا 5 تا 15 قطره تنتور آنرا مصرف کنید.

آنچه در پی می آید فهرست ناتمامی از سایر ناراحتیهایی است که با مصرف نعناع بهبود یافتنی هستند:

گرفتگیهای قاعدگی: چون نعناع در آزاد و آرام کردن عضلات خیلی مؤثر است. لذا در درمان گرفتگیها نیز کارساز است.

سندرم روده تحریک پذیر: تحقیقات نشان داده است که انواع کپسولهای پوشش دار نعناع از توانایی تسکین عضلات روده برخوردار هستند. مصرف اینگونه کپسولها سبب رهایی و بهبود درد این نوع سندرم روحی می گردد. برای اینکار روزانه سه بار یک تا دو عدد کپسول پوشش دار بین غذا مصرف کنید.

سنگهای صفراک روغن نعناع به بدن کمک می کند تا سنگهای صفرا را بشکند و در اصل گزینه آسانی را فراروی عمل جراحی قرار می دهد. برای این منظور روزانه سه بار یک تا دو عدد کپسول پوشش دار بین غذا مصرف کنید.

ویروسها: روغن نعناع دارای خواص رشد ویروسی قوی است که می تواند با ویروسهای عامل آنفلونزا، گوشک، عفونتهای مخمری، سینوزیت، گلودرد، التهاب ناشی از سرماخوردگیها و التهابهای آلت تناسلی ناشی از تب خال مبارزه و آنها را از پای درآورد.

خارش و ناراحتیهای پوست: نعناع روی ناراحتیها و بیماریهای پوست ناشی از کهیر، پیچک سمی یا بلوط سمی اثرات تسکین بخش و خنک کننده دارد. برای اینکار از کرم یا پماد نعناع، البته نه بیش از روزانه سه یا چهار بار، استفاده کنید.

سردردها و میگرنهای اضطرابی: تحقیقات نشان داده است که توانایی روغن نعناع در آزاد ساختن عضلات و تسکین درد، این گیاه را به صورت عامل ویژه و مؤثری در قبال عذاب سردرد تبدیل کرده است. چندین مطالعه تحقیقی اثبات کرده است که مالیدن تنتور روغن نعناع روی پیشانی می تواند به اندازه مصرف دو قرص استامینوفن کارساز باشد. نقطه مورد نظر را با لایه نازکی بپوشانید به طوری که تنتور مصرفی فرصت و امکان تبخیر داشته باشد.

انواع سرماخوردگیها و آنفلونزا: نعناع و عامل فعال اصلی آن به نام منتول در زمره احتقان زادهای موثر تلقی می شوند. از آنجا که منتول سبب شل شدن خلط می گردد، این ماده داروی خلط آور نیز هست. این ماده در تسکین و آرام شدن انواع گلودرد و سرفه خشک موثر است.

نکات احتیاطی:

چای نعناع معمولا بی خطر است اما مادران باردار و شیرده باید چای نعناع کم بخورند. افرادی که دارای سابقه سقط جنین هستند در دوران بارداری از مصرف نعناع باید اجتناب ورزید.

معدود عوارض منفی ناشی از کپسولهای پوشش دار روده ای روغن نعناع عبارت است از : بثورات پوست، سوزش، سردرد، ضربان پایین قلب و لرزش عضله.

منتول یا روغن نعناع که روی پوست مالیده شده باشد می تواند سبب بروز التهاب یا بثورات پوستی گردد. روغن نعناع باید رقیق شود و میزان مصرف آن باید کم باشد چون میزان مصرفی بالا سبب آسیب دیدگی کلیه میشود. منتول خالص سمی است و نباید مصرف داخلی شود. روغن نعناع و منتول را نباید به صورت نوزادان و کودکان مالید. دقت کنید که روغن و تنتور تهیه شده از نعناع را اشتباه نگیرید.





نویسنده : AM
تاریخ : پنج شنبه 90/2/1
<      1   2   3      >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
 
 
/liuldiv id=